Nápoj zvaný zelený čaj je „pravý“ čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací. Zelený čaj je populární v Číně, Tchajwanu, Hong Kongu, Japonsku, Koreji a na Středním Východě. Relativně nedávno se také více rozšířil na Západě, kde je tradičněji konzumován čaj černý.

Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť, protože se vonné a chuťové složky uvolnily z listů jen málo.

Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.

Doba louhování pro první nálev může u zelených čajů být od 30 sekund do několika minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Při kratších dobách louhování se běžně používá větší množství čaje, než u louhování delšího.

Phoenix Monopol s.r.o.

Výsledky 1 - 2 z 2
Sayonara

SAYONARA fannings Obliba čaje stoupá souběžně s tím, jak vědecký výzkum potvrzuje prospěšnost...

Modifikátor variant ceny:
Prodejní cena se slevou
Cena: 118 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:
Sayonara-skořice

Složení: zelený čaj (78 %), skořice mletá (Cinnamonim zeylanicum) (10 %), černý čaj (10 %), borůvka...

Modifikátor variant ceny:
Prodejní cena se slevou
Cena: 118 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:


0
Nákupní košík
Váš košík je prázdný