Nápoj zvaný zelený čaj je „pravý“ čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací. Zelený čaj je populární v Číně, Tchajwanu, Hong Kongu, Japonsku, Koreji a na Středním Východě. Relativně nedávno se také více rozšířil na Západě, kde je tradičněji konzumován čaj černý.

Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť, protože se vonné a chuťové složky uvolnily z listů jen málo.

Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.

Doba louhování pro první nálev může u zelených čajů být od 30 sekund do několika minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Při kratších dobách louhování se běžně používá větší množství čaje, než u louhování delšího.

Oxalis s. r. o.

Výsledky 1 - 2 z 2
matcha-shao-xing-bio-15-porci-x-15g (1)

I když je původně Matcha japonským ceremoniálním čajem, má tato prémiová čínská varianta vysoké...

Modifikátor variant ceny:
Prodejní cena se slevou
Cena: 195 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:
matcha-hisui-bio-15-porci-x-15-g

Je produkována v okolí města Kakegawa v prefektuře Shizuoka. Název Hisui se z japonštiny překládá...

Modifikátor variant ceny:
Prodejní cena se slevou
Cena: 230 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:


0
Nákupní košík
Váš košík je prázdný